Καλαμάτα: 850.000 ευρώ για την οδό Αρτέμιδος

0
31

Το έργο ολοκλήρωσης της διαμόρφωσης τμήματος της οδού Αρτέμιδος (β’ φάση), προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης του διαγωνισμού.

Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 180 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Προβλέπονται παρεμβάσεις στο τμήμα από τη Λεΐκων έως τη Σπάρτης. Συγκριμένα, στο έργο περιλαμβάνονται: Αποπεράτωση τμήματος του ανατολικού ρειθροκράσπεδου που λόγω της κατασκευής του βόρειου κυκλικού κόμβου της συμβολής με την οδό Σπάρτης από το «Μορέα» δεν ολοκληρώθηκε σε προηγούμενη φάση. Επίστρωση με κυβόλιθους τεχνικής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα σε τμήματα της ανόδου και της καθόδου. Διατήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης, φύτευση νέων δέντρων (πλατάνια, σφεντάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρών καλλωπιστικών φυτών, νέο δίκτυο άρδευσης. Διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση κατάλληλων πινακίδων σήμανσης.

eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here